De Tuinen van Sion fase 13

Midden in Sion van RijswijkBuiten wordt de nieuwe woonwijk de Tuinen van Sion gebouwd. Het plan De Tuinen van Sion bestaat uit circa 122 woningen. Hiervan zijn er circa 58 koopwoningen, circa 26 sociale huurwoningen en circa 38 vrije sector huurwoningen. Het plan is ontwikkeld door de Gemeente Rijswijk en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV. In het ontwerp van de woningen is goed nagedacht dat het project goed past binnen de huidige situatie en is een perfecte aanvulling wordt op de wijk.

De koopwoningen zullen bestaan uit verschillende woningtypen met een woonoppervlakte van circa 111 m² tot maar liefst 179 m² en het is altijd mogelijk om de woonkamer uit te breiden.
De woningen beschikken allemaal over een achtertuin, een berging en eigen parkeerplaats. Op de eerste verdieping bevinden zich standaard drie of vier slaapkamers en een badkamer en alle woningen hebben een vrij in te delen zolder.

Duurzaamheid 
Door de ontwikkelingen in Groningen wil Nederland van de gasaansluiting af. In RijswijkBuiten is dit de normaalste zaak van de wereld! Inmiddels zijn er reeds 1000 woningen gasloos en energieneutraal gebouwd. In RijswijkBuiten wordt er zelfs op veel meer vlakken aan duurzaamheid gedacht. Door al jarenlang duurzaam te ontwikkelen is RijswijkBuiten de duurzaamste wijk van Nederland en zijn de woningen klaar voor de toekomst!

Energie 
Alle woningen in De Tuinen van Sion zijn door slimme installaties energieneutraal. Door onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling is een gasaansluiting verleden tijd. Daarnaast zorgt dit voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik!
Alle woningen zijn energieneutraal met een EPC 0,0. Dat wil zeggen dat het energieverbruik dat hoort bij de woning (zoals de ventilatie en verwarming) door de woning zélf wordt opgewekt en geen extra stroomverbruik geeft.

Hogere leencapaciteit
Een ander groot voordeel van het wonen in een energieneutrale woning is de duurzaamheidshypotheek. Omdat duurzaamheid zo belangrijk is, bieden verschillende hypotheekverstrekkers onder andere een hogere leencapaciteit én een verlaagde hypotheekrente. Samen met de lage energierekening zult u versteld staan van de mogelijkheden in uw situatie.

Sociaal 
In RijswijkBuiten wordt ook op sociaal vlak duurzaam gedacht. Zo kunt u zich bijvoorbeeld voor de inrichting van uw tuin laten inspireren door de tuinontwerpen van studenten van het Wellantcollege (mbo). In het kader van een leeropdracht hebben zij verschillende tuinontwerpen voor toekomstige bewoners gemaakt.
Het deelgebied Sion kent een Oranjevereniging die meer dan 80 jaar bestaat en nog steeds actief is. Regelmatig worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd. Maar dat niet alleen. RijswijkBuiten kent ook een actieve bewonerscommissie.

Kenmerken van De Tuinen van Sion: 
– gasloos
– energieneutraal
– lage energierekening door goede isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie en triple glas
– comfortabel huis door vloerkoeling en -verwarming
– kindvriendelijke wijk
– veel groen in wijk
– goede parkeergelegenheid
– gelegen in de duurzaamste wijk van Nederland

Huren in De Tuinen van Sion

Zodra er meer informatie beschikbaar is over de huurwoningen zal RijswijkBuiten dit communiceren via de digitale nieuwsbrief. Heeft u interesse in een huurwoning, dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief via de website https://www.rijswijkbuiten.nl/contact/huren/.